Vi vil forsøge at starte en Weblog, hvor man kan rejse og diskutere alle emner inden for det at Bo Godt i almene boliger. Hvor man kan komme med gode råd og ideer. Et åbent debatforum.

lørdag den 23. december 2006

Ny lovgivning

Ændringer i lov om almene boliger m.v.

Hvad mener du om det?

Efter indgåelsen af boligforliget mellem regeringspartierne, Dansk Folkeparti og De Radikale vedtog Folketinget ved 3. behandling den 15. december det fremsatte lovforslag L 81 om den almene sektors midler, sammenlægning (fusion) af boligorganisationer og indberetning af data til en boligportal. Den vedtagne lov vedlægges.

Loven træder i kraft allerede den L januar 2007, dog først den 1. januar 2008 for så vidt angår merindbetalingerne til Landsbyggefonden fra de udamortiserede lån.

Lovændringerne består blandt andet af følgende to forhold:

1. Fra og med 1, januar 2007 er det ikke længere nødvendigt at forelægge forslag om en bo­ligorganisations opløsning - typisk ved sammenlægning/fusion med en anden almen bolig­organisation - til godkendelse f alle boligafdelingerne, således som reglerne i standardved­tægterne kræver det i dag. Beslutning om en sådan opløsning kan fremover træffes alene af boligorganisationens øverste myndighed, dog kun med kvalificeret flertal, samt med den pågældende kommunalbestyrelses godkendelse.

2. Fremover vil det være boligorganisationen, der af sine dispositionsfondsmidler skal dække en afdelings udgifter tit tab som følge af ledige/tomme boliger. I særlige tilfælde kan kom­munalbestyrelsen dog godkende, at disse udgifter helt eller delvist alligevel ikke skal dæk­kes af dispositionsfonden.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Nu er det med at organisations bestyrelsen går ind og dækker lejetab i afdelinger der ikke er økonomisk velfunderede jo ikke noget nyt. Det der er nyt er at nu skal vi dække lejetab i afdelinger. Jeg er ikke i tvivl om at der er rigeligt at bruge midlerne i organisationerne, og jeg tror at mange vil følge afdelingernes økonomi med noget større interesse end de måske gør idag. Hvis det er tilfældet så er det helt sikkert en god lov. At man så samtidigt formindsker inbetalingerne det har jeg ikke meget forståelse for.